Zomerproject

Verandering ontstaat niet door stil te zitten en passief toe te kijken. België heeft jongeren nodig die zelf het verschil willen maken!

SportQuest wil gemeenten helpen om jongeren te bereiken met het evangelie. Door teamwork, toewijding, betrokkenheid en dienstbaarheid. Door te stappen uit je comfort zone, te bouwen aan vriendschappen, betrokken te zijn bij Gods hart voor de wereld, wil God jou gebruiken om inpakt te hebben in het leven van jongeren die Hem nog niet kennen.

SportQuest gaat niet enkel om sport, het gaat om het bouwen aan Gods Koninkrijk. Door Gods kracht en genade komen jongeren tot geloof en worden gemeenten bemoedigd en opgebouwd. Sport en dienstbaarheid zijn dé taal, jongeren de doelgroep, gemeenten de sleutel, en relatie de noodzaak! SportQuest heeft je nodig!

Wat staat er concreet te gebeuren?

Een SportQuest zomerproject begint altijd met een trainingskamp. Tijdens het trainingskamp (5 dagen) staan voornamelijk teambuilding, workshops over evangelisatie, discipelschap, de Belgische cultuur, sportvoorbereiding en zoveel meer op het programma. Het is ons verlangen om door middle van het trainingskamp de jongeren die met SportQuest meegaan zo goed mogelijk voor te bereiden op de weken van evangelisatie die hen te wachten staan.

De volgende weken(actieweken) ondersteunen we de plaatselijke gemeenten. In verschillende groepen, opgedeeld per sport, gaan we naar plaatselijke gemeenten om hen te ondersteunen in het bereiken van jongeren. In de ochtend nemen we de tijd voor bijbelstudie en voorbereiding. In de namiddag worden sportclinic (initiatie) gegeven. In de avond is er meestal teambuilding met de jongeren.   

DATA CARD 2017.jpg
 
SportQuest België © onderdeel van Evangelisch Jeugdverbond