Zomerproject

 
 
sportquest 2017_010.jpg
Het SportQuest-team geeft je een speciaal gevoel en ze laten je zien dat iedereen speciaal is in de aanwezigheid van God.
— J.B.

Verandering ontstaat niet door stil te zitten en passief toe te kijken. België heeft jongeren nodig die zelf het verschil willen maken! SportQuest wil gemeentes helpen om jongeren te bereiken met het Evangelie. Door teamwork, toewijding, betrokkenheid en dienstbaarheid gaan we uitdaging aan. 

God wil jou gebruiken om een impact te hebben in het leven van jongeren die Hem nog niet kennen. Stap dus uit je comfort zone en ga de uitdaging aan! De vriendschappen die je zult bouwen en de avonturen die je zult beleven, geven jou de mogelijkheid om betrokken te zijn bij God’s hart voor deze wereld. 

SportQuest gaat niet enkel om sport, het gaat om het bouwen aan Gods Koninkrijk. Door Gods kracht en genade komen jongeren tot geloof en worden gemeentes bemoedigd en opgebouwd. Sport en dienstbaarheid zijn dé taal, jongeren de doelgroep, gemeenten de sleutel, en relatie de noodzaak! SportQuest heeft jou nodig!


 

Wat Staat er concreet te gebeuren?

Een SportQuest zomerproject begint altijd met een trainingskamp. Het trainingskamp (5 dagen) staat voornamelijk in het teken van teambuilding, workshops en sportvoorbereiding, al zal er natuurlijk ook voldoende ruimte zijn voor fun en ontspanning. De workshops worden elk jaar aangepast om de atleten zo goed mogelijk klaar te stomen voor hun missie. Het is ons verlangen om door middel van het trainingskamp de jongeren die met SportQuest meegaan zo goed mogelijk voor te bereiden op de weken van evangelisatie die hen te wachten staan.

Na het trainingskamp volgen dan de actie weken. In verschillende groepen, opgedeeld per sport, gaan we naar plaatselijke partnergemeentes om hen te ondersteunen in het bereiken van jongeren. In de ochtend nemen we de tijd voor bijbelstudie en sport voorbereiding. Sommige gemeentes hebben ook een speciaal programma voor de lokale jeugd in de ochtend. In de namiddag gaan we dan naar het sportterrein (sporthal, pleintje, of sportveld) waar we de jongeren ontmoeten voor een leuke sportnamiddag. SportQuest België werkt aan de hand van twee modellen nl. Sport Clinics of Community Cup. In de avond is er meestal teambuilding met de jongeren.   

XGMN6983.jpg

 
Gent | 5.jpg

Sport Clinics

Zij zijn sport specifieke kampen gericht op het aanleren en begeleiden van vaardigheden. Jongeren tussen 12 en 18 jaar (dit kan verschillen op verschillende locaties) zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze clinics, ook al hebben ze geen ervaring in deze sporttak. De focus is eerder spelgericht, waardoor het leuk wordt voor alle spelniveaus. Tijdens de pauzes is er dagelijks een moment waar een atleet een getuigenis geeft. Na de getuigenis zullen de coaches zich op splitsen in verschillende groepen en vragen stellen aan de jongeren. 

Aan het einde van de week is er de SportQuest Night. Deze avond is de feestelijke afsluiter van de SportQuest week met een lekkere maaltijd, speciale prijzen voor de deelnemers, en leuke spelletjes. De essentie van de avond echter is natuurlijk de boodschap van het Evangelie. Tijdens de avond delen we één of meerdere getuigenissen, is er meestal een toneelstukje en zal een teamlid het Evangelie delen. Ons doel is om jongeren warm te maken om een relatie met Jezus aan te gaan, en hen te begeleiden in deze stap.

 


 

Community Cup

Het is een bijzondere strategie om jongeren te bereiken. Het idee dat wij naar de jongeren toe gaan om op hun terrein samen te sporten gaat al mee sinds het begin van SportQuest. In België is voetbal verreweg de meest populaire sport en is het ook de sport bij uitstek om dit model te volgen. Tijdens de week gaan we naar het lokale pleintje of voetbalveld en spelen er samen met de jongeren die komen opdagen in de namiddag. Ons doel is door onze manier van spelen, respect en vriendschappen op te bouwen met de jongeren en hen uit te nodigen om terug te komen de volgende dagen. Wat de Community Cup zo bijzonder maakt is onze laatste dag. Doorheen de week moedigen we de jongeren aan om teams samen te stellen voor een ééndaags tornooi dat op vrijdag zal gespeeld worden. De teams strijden het onder elkaar uit wie die kampioen wordt. Doorheen het tornooi zijn er extra prijzen die gewonnen kunnen worden, maar voornamer zijn de mogelijkheden om getuigenissen en het Evangelie te delen met de groep. 

TC | 3.jpg

 
2018 Zomerproject.jpg

 

HEB JE ONZE VIDEO AL GEZIEN?