Verandering ontstaat niet door stil te zitten en passief toe te kijken. België heeft jongeren nodig die zelf het verschil willen maken! SportQuest wil gemeentes helpen om jongeren te bereiken met het Evangelie. Door teamwork, toewijding, betrokkenheid en dienstbaarheid gaan we uitdaging aan. 

God wil jou gebruiken om een impact te hebben in het leven van jongeren die Hem nog niet kennen. Stap dus uit je comfort zone en ga de uitdaging aan! De vriendschappen die je zult bouwen en de avonturen die je zult beleven, geven jou de mogelijkheid om betrokken te zijn bij God’s hart voor deze wereld. 

SportQuest gaat niet enkel om sport, het gaat om het bouwen aan Gods Koninkrijk. Door Gods kracht en genade komen jongeren tot geloof en worden gemeentes bemoedigd en opgebouwd. Sport en dienstbaarheid zijn dé taal, jongeren de doelgroep, gemeenten de sleutel, en relatie de noodzaak! SportQuest heeft jou nodig!

Bekijk
Het Nu!

Kijk hier

WAT STAAT ER CONCREET TE GEBEUREN?

DSC_0576.JPG

Een SportQuest zomerproject begint altijd met een trainingskamp. Het trainingskamp (een weekend lang) staat voornamelijk in het teken van teambuilding, workshops en sportvoorbereiding, al zal er natuurlijk ook voldoende ruimte zijn voor fun en ontspanning. De workshops worden elk jaar aangepast om de atleten zo goed mogelijk klaar te stomen voor hun missie. Het is ons verlangen om door middel van het trainingskamp de jongeren die met SportQuest meegaan zo goed mogelijk voor te bereiden op de weken van bediening die hen te wachten staan.

Na het trainingskamp volgen dan de actie weken. In verschillende groepen, opgedeeld per sport, gaan we naar plaatselijke partnergemeentes om hen te ondersteunen in het bereiken van jongeren. In de ochtend nemen we de tijd voor bijbelstudie en sport voorbereiding. Sommige gemeentes hebben ook een speciaal programma voor de lokale jeugd in de ochtend. In de namiddag gaan we dan naar het sportterrein (sporthal, pleintje, of sportveld) waar we de jongeren ontmoeten voor een leuke sportnamiddag. SportQuest België werkt aan de hand van twee modellen nl. Sport Clinics of Community Cup. In de avond is er meestal teambuilding met de jongeren.   

IMG_4771.jpeg

Sport

clinics

Vanaf 2000 is België het langst lopende Playing With Purpose (PWP) project dat SportQuest heeft geïnitieerd. Elk jaar groeit het aantal levens dat wordt aangeraakt exponentieel in ons bijzonder land. Door samen te werken met lokale kerken en sportclubs, zullen jij en je team de mogelijkheid krijgen om jouw sport te gebruiken om mensen te helpen met hun sport skills, en om een voorbeeld te zijn van Jezus in deze wereld. We beginnen het project met een driedaags trainingskamp gericht op het binden aan je team en je cultureel, atletisch en spiritueel voor te bereiden voor de weken die volgen. Na het trainingskamp is er een weekje pauze vooraleer de sportweken beginnen. Alle atleten hebben de keuze om te kiezen hoeveel weken zij betrokken willen zijn. Tijdens een project week krijg je de kans om een energiek kamp te leiden, waarmee je religieuze muren kunt afbreken, relaties kunt opbouwen en je verhaal kunt delen met de gemeenschap.

 

Als je kinderen in je specifieke sport leert, verbeter je niet alleen hun vaardigheden, maar bouw je ook relaties op. Een van de meest lonende aspecten van onze kampen is dat je een band opbouwt met zowel deelnemers als kerkvrijwilligers die een basis biedt om met hen over het geloof te praten. Net als ons motto brengen we geloof, kinderen en sport samen om Gods koninkrijk te laten groeien.

Het is een bijzondere strategie om jongeren te bereiken. Het idee dat wij naar de jongeren toe gaan om op hun terrein samen te sporten gaat al mee sinds het begin van SportQuest. In België is voetbal verreweg de meest populaire sport en is het ook de sport bij uitstek om dit model te volgen. Tijdens de week gaan we naar het lokale pleintje of voetbalveld en spelen er samen met de jongeren die komen opdagen in de namiddag. Ons doel is door onze manier van spelen, respect en vriendschappen op te bouwen met de jongeren en hen uit te nodigen om terug te komen de volgende dagen. Wat de Community Cup zo bijzonder maakt is onze laatste dag. Doorheen de week moedigen we de jongeren aan om teams samen te stellen voor een ééndaags tornooi dat op vrijdag zal gespeeld worden. De teams strijden het onder elkaar uit wie die kampioen wordt. Doorheen het tornooi zijn er extra prijzen die gewonnen kunnen worden, maar voornamer zijn de mogelijkheden om getuigenissen en het Evangelie te delen met de groep. 

DSC_0016 2.JPG

Community cup

Schrijf je nu in voor het zomer project

2020

IMG_8630.JPG

ZOMERPROJECT